En bra helg

Det blev mycket velande innan jag bestämde mig för att köra mitt ultrapass ner till Ekolsundsviken och tillbaka. Först hade jag tänkt spring Upplandsleden från Härjarö och hem men det var för mycket is i skogen för att det skulle bli en rolig tur, jag tänkte som alternativ två att springa ner till Veckholms Kyrka men när jag mätte upp den på kartan så hamnade distansen på mellan 55 och 60 km vilket var i längsta laget för helgen.

Jag sprang som sagt ner mot Ekolsund, jag ville vara ute i 5 timmar eller 50 km. Tog den vanliga vägen över Övre Rickeby och ner genom Grillby. När jag kom fram till grusvägarna efter Grillby så tänkte jag att jag skulle försöka hitta en väg som går under E18, den har jag sett både på kartan och från bilen när jag har åkt förbi. Efter cirka 2 km in i skogen svängde jag höger in på den vägen som jag trodde skulle ta mig under E18. Efter 2,5 km nådde jag fram till en stor vändplan men ingen tunnel under motorvägen. Bestämde mig snart för att springa genom skogen längs med motorvägen åt det håll jag antog att tunneln skulle vara.

Håller den?

Efter 500 meter kommer jag fram till ett kärr, funderade först på att vända men tänkte sedan att det ska väl inte vara så svårt att ta sig fram där. Fick balansera på en halvrutten trädstam för att ta mig över till andra sidan. En kilometer senare nådde jag fram till tunneln.
Till stor del var vägarna isfria, på några ställen var det dock mycket is och snö vilket drog ner tempot något.

Energimässigt körde jag på gel och vatten, hade också med mig ett par kanelbullar som jag åt för att få i mig något fast. Det fungerade jättebra, kände mig pigg hela vägen. Fick ta en extra vända genom omårdet hemma för att få ihop timmar och kilometrar. Landade på 50 km prick på 5:01.

Söndagen har jag ängnat åt att klippa alla våra träd och efter lunch stack jag ut på 13 km lite snabbar löpning. Det flöt på väldigt bra trots en lång distans igår. Härligt att känna vårsolen genom molnen.

3 tankar kring ”En bra helg

 1. John

  Exakt hur sprang du efter Grillby?? Är tunneln du refererar till den som ligger strax efter polisfickan om man åker mot Sthlm?

  Svara
 2. John

  Aha då fattar jag. Du tog in en väg för tidigt. Jag sprang i Ekolsundsskogen för ett par månader sedan och då ven kulorna run huvudet. Massor med ”glada” älgjägare som jag sprang förbi.

  Skogen är stor och det skulle vara roligt att utforska stigarna som finns för att slippa springa på skogsvägarna hela tiden.

  Är allt i ordning inför TEC?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *