Bolänge 6 timmars

Efter 5 dagars frivillig vila där jobbet och TEC har tagit för  mycket tid så var det dags för Borlänge 6 timmars. Jag har som målsättning att springa minst 70 km på 6 timmar det här året, och idag så hade jag bestämt mig att köra på redan från början.

Jag blev hämtad på Västers C av Per från Västerås Löparklubb som också skulle springa idag. Vädret kunde ha varit bättre, det hade snöat under natten och det blåste ganska mycket. När vi kom fram till Borlänge så sken solen men vinden fanns kvar. Vi hade lite problem att hitta till sportfältet för vi båda hade glömt vägbeskrivningen. Jag ringde Christer så det löste sig.

Tävling gick på en 1500 m lång bana runt sportfältet, det var öppna fält så vinden låg på rejält. Fördelen var att den del som var motvind var i en träddunge så man slapp den värsta motvinden.

Efter start var det en grupp på cirka 10 löpare som stack iväg i en väldigt högt tempo, jag la mig i slutet på den gruppen och tänkte att farten skulle sjunka efter ett tag, men jag hade fel, milen passerades på 45:30 vilket var för snabbt för mig. Jag ville hålla straxt över 4:50 min/km.
Timmarna och kilometrarna rullade på, vinden vred sig lite så på raksträckan i mot varvningen började det blåsa motvind.
Jag passerade maran straxt under 3:30 och kände mig ganska pigg, nu hade jag 28 km kvar mot mitt mål. Plockade upp min mp3 och drog på lite musik. Straxt innnan 50 km kom det en rejäl svacka, benen blev stumma och jag kände mig trött. Tog en extra gel och en flaska vatten och gick 300 meter. Kändes lite bättre när jag kom igång med löpningen men jag hade tappat mycket av farten. Blev lite nedslagen av att jag inte skulle nå 70 km men bestämde mig raskt för att kämpa så hårt jag kunde. När slutsignalen kom hade jag sprungit 66,77 km vilket är 2,5 kilometer längre än vad jag tidigare gjort så jag är nöjd med dagen och känner att jag börjar närma mig mitt mål.

1 tanke kring ”Bolänge 6 timmars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *