Farthållare Stockholm Marathon

I år fick jag chansen att vara farthållare i 5:15-gruppen. Som farthållare ska man hålla så jämn fart som möjligt. I och med att vi springer på bruttotiden så ligger vi cirka 2 minuter efter i schemat när vi passerar startlinjen, och det ska fördelas ut under loppets 42 km. Vi var två farthållare för 5:15 som startade i startgrupp G. De första 5 km var svårast att hålla rätt fart, det var ganska trångt och vi hade många löpare som sprang om oss. Jag hade ett mellantidsarmband med alla km-tiderna. När vi nådde Västerbron på första varvet gick vi första korta backen från Söder Mälarstrand upp till brofästet. Vid halvvägs låg vi 50 sekunder före schemat, precis lagom att fördela ut på de sista 21 km. När vi kom ut på Djurgården på andra varvet kom vi ikapp många slitna löpare, en del lyckades att hänga på oss. När vi passerade Västerbron på andra var vi en ganska stor grupp. När vi passerade 40 km började vi peppa löparna att fortsätta springa. Härligt känsla att se en sliten löpare plocka fram den där sista viljan. Klev över mållinjen 1 sekund för sent. Det här vill jag göra om.

Sturegatan 1 km från mål

Sturegatan 1 km från mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *