Ultrapass Sunbyberg-Enköping

Jag pendlar varje dag till Stockholm och när jag sitter på tåget ser jag gångvägar, grusvägar och annat och tänker där vill jag springa. Under de senaste veckorna har jag genom tågfönstret planerat en rutt från Stockholm till Bro. Fixade med kartor och en liten roadmap som jag kunde följa. På fredagskvällen plockade jag ordning mina prylar för att kunna sticka till tåget som gick 07:51 på morgon. Tanken var att ta tåget in till Stockholm och sen bli upphämtad av min snälla fru när jag kom fram till Bro. Dock blev vår yngsta dotter sjuk under natten så planerna fick raskt ändras. Först tänkte jag att jag skulle springa ett längre pass runt Enköping men sen bestämde jag mig för att åka in till Sundbyberg och springa hemåt Enköping.

I Sundbyberg var det bara att slå på klockan och börja springa. Jag skulle hålla mig på västra sidan av järnvägen fram till Spånga. Passerade Solvalla och snart var det dags för första bron för dagen. Det var skönt väder regnet låg inte långt bort men enligt prognosen skulle det inte börja regna förrän efter Bålsta.

När jag kom fram mot Tensta var det dags att byta sida igen. En lång gångbro går över järnvägen. När jag kom över på andra sidan tog jag min första gel en Maxim drinkgel, inte god. Framme vid Barkarby station bytte jag sida igen. Nu sprang jag in på byggområdet för det nya järnvägsspåret.
I Jakobsberg stannade jag för att handla fika, tyvärr fanns det inget kaffe i affären så det blev en päron Mer och en bulle.
Straxt innan Kallhäll var det dags att springa över en bro igen sen kom en fin tur längs vattnet. Efter Kungsängen sprang jag på små traktorstigar som var riktigt hala med mina Mirage. Helt plötsligt halkar jag och vrider till nacken, kraftig smärta i området som jag har haft problem med senaste tre veckorna. Min naprapat som har gjort ett så bra jobb med att få ordning på det här kommer inte bli glad.

Nu var det dags att springa den tråkigaste delen från Bro till Bålsta. Det finns knappt någon vägren och bilarna kör en bra bit över 70 km.
När jag kommer in i Bålsta kommer det en löpare från Bålsta Ik upp bredvid mig och vi börjar prata. Han hade precis börjat sitt långpass för dagen. Jag hade planerat att äta en hamburgare till lunch på Sibylla och medans jag åt stack han i väg på en extra runda och sen möttes vi upp på vägen mot Krägga. Fick trevligt sällskap i 10 km, pratade mycket ultralöpning.

När jag hade 15 km kvar började jag känna av musklerna runt nacken. Tror att mycket av problemen var att jag började bli lite kall. Fick sänka farten och ta gångpauser för att massera nacken.

Totalt blev det 74 km på 7:54. Känslan av att vara pigg i benen när man kommer hem efter 7 mil är härlig. Om det här håller i sig kommer det att gå mycket bra på Bislett.

Spökhus i Spånga

WP_000450

Lång gångbro vid Tensta

WP_000453

Ny bro i Kallhäll

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *