Stockholm – Enköping

Under veckan har jag följt väderprognoserna med spänning inför dagens ultrapass. Enlig sista prognosen skulle det blåsa 10 m/s med byar upp mot 15m/s och regn. Det är inte ett helt optimalt väder att springa i men jag bestämde mig i alla fall att ta tåget ner till Stockholm och springa.
Vaknade kl 5:15 med en ganska krafigt nackspärr, kunde inte vrida huvudet åt höger, inte så bra när man ska springa i trafik.
Bytte om på jobbet och tog  2 koppar kaffe, stack iväg straxt före 8. Jag hade tittat ut en väg över Brommaplan, Vällingby, Barkarby, Kungsängen, Bro, Bålsta, Grillby med mål hemma i Enköping.
Jag ville hålla ett snittempo under 6:30 inklusive stopp för att handla dricka och mat. Startade i 5:30.

I Barkarby hade jag planerat mitt första stopp, en kanelbulle och en Apelsin Mer var det jag hade tänkt mig men när jag kom fram till macken hade de stängt butiken. Det var bara att forstätta, efter ca 3 km kom jag fram till en mack och fick min bulle. Lunchen blev en Cheesburgare och en Cola på Gyllene Måsen. Fram till maten i Stäket hade inte vädret varit så farligt, solen tittade fram och det blåste inte så mycket. När jag nu närmade mig Kungsängen som ligger vid mälaren började det blåsa, det låg på en västlig vind som medförde att jag nästa fick springa på snedden för att inte blåsa omkull. Vägen mellan Bro och Bålsta är inte särskillt bred så jag har en alternativ väg genom skogen men som det blåste valde jag att springa på landsvägen.
Efter Bålsta sprang jag landsvägen ut mot Krägga, ett tag funderade jag på om jag skulle komma fram, det var en så kraftig motvind att jag fick ge allt bara för att ta mig fram, när jag sedan nådde fram till Krägga så fick jag lä från skogen.
Efter Ekolsund tänkte jag springa den västliga vägen för att slippa springa grusvägen genom skogen, men det blåste så mycket att jag valde att ta grusvägen för att vara säker på att komma fram.
När jag slutligen kom hem var jag rejält trött och blöt. Det blev 84 km på 8 timmar och 58 minuter.

 

Från Tranebergbron.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm är välskyltat svårt att springa fel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Straxt efter Kungsängen

 
 

3 tankar kring ”Stockholm – Enköping

 1. Marcus

  Imponerande att du kör sådan lång ultra på egen hand så här års. Du inspirerar!

  Svara
 2. Bosse J

  Grymt starkt att ge sig iväg själv i det ”motvädret”, fullfölja planen. Har gått och närt på en idé om Västerås-Stockholm by Night, starta vid midnatt och ta tåget hem, men har inte kommit till skott än.

  Svara
 3. Anders Uhrvik

  Djävlar i mig inte dåligt…ge sig ut utan sällskap eller support…..är nog inte många som gör om samma prestation!
  Snacka om långpass!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *