Det finns annat än löpning

Veckan efter Stockholm Marathon har jag tagit det lugnt med löpningen. Jag har sprungit några korta rundor, mest för att känna hur kroppen känns efter maran. Den mesta tiden har gått åt till vårt altanbygge hemma.
I fredags kom mina föräldrar över till oss, det var dags för min mamma att få sin 65-års present. Vi hade bokat upp islandshästar till hela familjen. Min mamma tycker att ridning är bland det bästa som finns och hon såg fram emot att vi skulle rida tillsammans. Jag har länge velat prova på att rida islandshäst.
Det första jag slogs av när vi kom till stallet var att hästarna  var inte så små som jag trodde. Hästarna ställdes upp på gården och vi blev tilldelade varsin häst och fick borsta och prata med dem.

This is not Zeb Machan

När vi hade sadlat hästarna och suttit upp fick vi några korta instruktioner innan vi gav oss av. Vi red ut från gården och nedför en grusväg. Efter grusvägen säger ledaren till oss att vi ska korsa stora vägen. Det är en ganska vältrafikerad landsväg. Det gick bra att ta sig över vägen. Det enda som hände var att en busschaufför satt och hytte med näven åt oss. Vilken idiot!
Efter en bit på en grusväg gav vi oss ut på en åker där var det dags att få upp lite fart på hästarna och få testa på att tölta, det är islandshästarnas snabbgång. Jag tror dock att min häst mest kom upp i trav men det var häftigt att få känna på lite fart.
Efter ridningen gav vi oss av hem där vi hade en mycket trevlig middag.

Nu är det dags att få upp lite distans på träningen. Jag har anmält mig till ett 100 km-lopp 2 juli. Det är St olav-ultran från Undersåker till Östersund.
Imorgon ska jag och Christer T. springa Upplandsleden från Bålsta till Skokloster och tillbaka. Var och rekade idag och det kommer att bli en fin tur på ca 50 km.

Altanen snart klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *