Dag 6 av 7

Distans 55,9 km @ 6:26 min/km
Väder växlande molninghet, 22 grader, vind 4 m/s

Idag var det dags för ultrapasset. Jag hade tittat ut en väg på kartan från Kungsängen till Enköping via Bro, Bålsta och Grillby. Enligt mätningen på kartan skulle den närmsta vägen vara ca 50 km. Jag ville ha ett pass mellan 50 och 60 km. Jag åker tåget den sträckan varje dag så jag hade titta ut några vägar som jag vill springa på vilket skulle göra att det blev lite längre.
Startade kl 09 i Kungsängen. Det blåste motvind på gångvägen mot Bro. Jag tänkte att det skulle bli jobbigt att ligga i den här vinden i 20 km men efter ett tag så mojnade vinden. På vägen mellan Bro och Bålsta hade jag min första avstickare från vägen. Det är en grusväg som går upp mot spåren i höjd med Bro golfbana. Första grusvägen slutade med en dumpningsplats efter 500 m så det var bara att vända. Den andra grusvägen var mer lovande och var en av de vägarna jag sett från tåget. Jag sprang ett par kilometer in på vägen och då började den vika av från den riktning jag ville hålla men jag forsatte, det kändes lite som jag hade nått point off no return. Efter ungefär 3 km slutar vägen med en vändplan. Min första tanke var att jag skulle få springa tillbaka hela vägen, vilket i och för sig inte hade gjort något för jag var ute för att springa. När jag tittade runt vändplanen hittade jag en igenväxt väg som gick bakom några grushögar. Efter 2 km passerade ett motionsspår vägen, jag svängde i på spåret i riktning mot Bålsta. Efter 20 km passerade jag Bålsta. Vid Shellmacken blev det en kort lunch bestående av 2 kokta med bröd och en Cola.
Maratonpasseringen firades i Grillby med en glass. Det är viktigt med belöningar 🙂
När jag närmade mig Enköping såg jag på klockan att jag skulle komma till stationen på cirka 6 timmar. Bara för skoj skull bestämde jag mig för att stänga av klockan på 6 timmar.
Efter en dusch och en pizza känns kroppen hyffsat återställd. Det känns att jag har sprungit långt de senaste dagarna. Ska bli intressant och se vilket tempo det blir imorgon. Det får kroppen bestämma helt själv.

1 tanke kring ”Dag 6 av 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *