Aros Marathon 2011

I lördags sprang jag Aros marathon. Ett fantastiskt fint lopp som går på gamla banvallen mellan Uppsala och Enköping. Loppet är gratis och arrangeras av Christer Tinnerholm. Till sin hjälp har han vänner och bekanta som ställer upp med transporter och vätskestationer. Försvarsmakten ställer upp med målgång, dusch och bastu.
Madelene och Felicia var iväg på körläger så jag fick ta bussen till Uppsala. När jag kom till starten vid Uppsala Slott mötte jag flera löparkompisar. Extra kul var att se de som var med på TEC. Det gav en möjlighet att dela lite historier från dygnet i Täby.
Efter start springer vi gemensamt de första 3 kilometrarna mot banvallen. När vi kommer fram till banvallen är det fri fart. Jag går med tätgruppen, vi drar iväg i 4:30 fart. Jag tyckte att det gick lite fort men det var kul att få trycka på lite så jag hängde med men hade i bakhuvudet att jag skulle få betala för det senare. Efter 8 km valde jag att slå av lite på farten och la mig i lite mer behagliga 5 min/km. Efter 15 km lämnar man banvallen för ett par kilometer på asfalt.  Vid 18 km kom jag fram till den första vätskekontrollen där det fanns godis, nötter, vatten och sportdryck. Jag passerade halvmarathon på 1:48. vid 26 km passerar jag genom örsundsbro där det pågår en marknad. Fick många hejarrop på vägen. När jag började närma mig 30 km kände jag att jag skulle få börja betala för min något för snabba öppning. Värmen gjorde att det var ganska tungt ett tag tills jag nådde vätskekontrollen vid 33 km. Där fyllde jag på mina flaskor. Innan 37 km kommer banans värsta del. Det är en ridbana med ganska lös sand som lutar svagt uppför. Efter den är det ganska lätt väg in till målet vid fotbollsplanen utanför regementet. Jag sprang in på 3:54. Efter målgång fanns ett bord med dricka och smörgåsar. Låg i gräset och solade medans vi väntade in de andra löparna. De flesta såg väldigt pigga ut när de kom i mål. Många verkar ha haft en fin dag.

På söndagen gav jag mig ut på ett kortare återhämtningspass. Jag var lite stel i framsidan på låren med det släppte ganska snart.
Nu är det bara att få upp fart till Stockholm Marathon.

1 tanke kring ”Aros Marathon 2011

  1. Kerstin

    Det låter som ett jättefint lopp! Hoppas att det blir repris nästa år och att det inte krockar med jobb då.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *