Första doppet

Jag hade en plan för lördagens långpass. Jag tänkte ta bussen ner till Veckholm och springa Upplandsleden hem. Går in på UL’s hemsida för att kolla bussar på lördagsmorgonen men det visar sig att det inte går några bussar på helgerna. Många klagar på att det körs mycket bil i Enköping och det här är en av förklaringarna.
Bestämde mig istället för att ta rundan ut till Bredsand, förbi Vallby Radiostation och sen tillbaka in på leden och hem.
Vaknade upp vid 7 av att det blåste rejält ute. Hörde på radion att det var många träd som hade blåst ner över vägarna i länet. Gick upp och åt frukost och funderade på en alternativ runda. Men efter frukost hade vinden mojnat så  pass att jag tyckte det kände säkert att springa i skogen.

När jag kom i skogen var det en härlig känsla av att höra vinden i trädtopparna men det var nästa vindstila på marken. Det var rejält blött i skogen och på flera ställen saknas det spång vilket gör att man får hoppa och klättra runt vattnet. På vägen tillbaka skulle jag hoppa på ett par stockar som låg i vattnet för att komma över. När jag får över högerfoten känner jag hur jag först tappar fotfästet med vänster fot och sen höger. Ramlar rakt ner i vattnet och slår i höger knä rätt illa. Samma knä som jag slog i på Skövde 6-timmars förra året som kostade 2 veckors löpvila. Tog det försiktigt hem och har nu valt att vila ett par dagar medans svullnaden runt knät lägger sig.

Här badade jag.

Här badade jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *