En dags vila räcker långt

Under veckan har jag känt mig lite sliten i benen, veckan innan sprang jag 120 km på 6 dagar och avslutningen blev back-to-back-pass på 32 km vardera. Jag brukar normalt vila måndag och fredag från löpningen men i och med att jag var ledig på midsommar så blev det ingen vila då.
Kände att jag under arbetsveckans pass hade svårt att få upp farten inför helgens Runrundan halvmaraton. Efter fredagens löpvila kändes det ändå rätt ok. Laddningen inför loppet kunde dock har varit lite bättre, började med att jag glömde ta min pollenallergitablett sen på vägen till Vallentuna skulle jag släppa av en kompis i Mörby och därifrån var det kö på E18 vilket gjorde att jag hämtade ut min nummerlapp 10 minuter innan start. Kom fram ombytt till starten med en minuts marginal. Loppet flöt på rätt bra hade dock en del problem med andningen i och med den missade tabletten. Redan efter 500 meter passerade vi en tomt där dom klippte gräset, kände på en gång att det började klia i halsen. Jag vet dock att mina pollenbesvär brukar släppa när jag springer så jag försökte hålla upp farten. Var lite seg straxt innan 10 km men sen släppte det, jag plockade 6 placeringar sista 10 km och fick avsluta med en spurt mot en Vallentunalöpare. I mål på 1:35:45 en förbättring med 50 sekunder från förra året.

Idag har jag sprungit ett betydligt lugnare pass, 42 km där kroppen fick bestämma farten. Sprang på 4:02, precis den fart jag vill ha på första maran på Spartathlon.

Runrundan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *