Aros Marathon

Christer Tinnerholm har skapat en riktig pärla i Uppland. Ett 45 km långt lopp mellan Uppsala och Enköping med markerad bana och  vätskekontroller, och allt är gratis.

Starten gick kl 11 och första kilometrarna springer man tillsammans genom Uppsala och när man kommer fram till banvallen är det fri fart. Första milen sprang jag tillsammans med Daniel Becker och Marus Aveholt, efter det ökade jag farten och efter vätskekontrollen vid 18 km hade jag kommit ikapp mina klubb kompisar Robert och Per, vi höll ihop resten av loppet. I Örsundsbro var det ganska mycket folk som stod och hejade. Efter Örsundbro tyckte jag att det blev ganska jobbigt att springa i motvinden, loppet går genom öppna åkerlandskap där det inte finns så mycket lä. Tyngsta biten var den så kallade ”Dödsrakan” som är en 1,5 km lång grus/sandväg i svagt motlut, idag blåste det rakt mot och en traktor plödje åker bredvid så det dammade rejält. Vid målgången sprang alla VLK:are över mållinjen samtidigt. Imorgon blir det ett långpass till sen börjar nedtrappningen inför Grekland.

3 tankar kring ”Aros Marathon

  1. jonas Inläggsförfattare

   Träningen har gått bra går in i nedvarvningsfasen nu. Just nu är det alla saker runt om kring som tar mycket tid, läkatintyg, drop-bags mm.

   Svara
 1. Daniel Becker

  Hej Jonas.

  Äntligen har jag hittat din blogg. Länkar upp den omgående. Kul att snick-snacka under aros en bit. Håller på dig framöver i grekland. Hoppas kunna följa ditt race så gott det går. Lite uppsnack vore gött;)

  mvh d

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *