Karlstad 6-timmars

Dagen började med att Magnus hämtade upp mig straxt före 6 för resa mot Karlstad. Det var närmar 20 minugrader ute så det kändes bra att veta att man skulle springa inomhus. Framme i Våxnäshallen möte jag Daniel och Per från Västerås Lk och fick mitt klubblinne som jag hade köpt. Vi var ganska tidiga vilket var skönt för då slapp man stressa med omkläddning och nummerlappar. Hallen fylldes att flera löpare, kul att träffa sina löparkompisar.
Banan var en 193 meter lång ovalbana med doserade kurvor men innerbanan är plan och där är det tänkt att man ska springa och ska man springa om får man göra det på bana 2 och 3.
Efter start försökte jag hitta ett bra tempo för att springa under 3:30 på maran. Jag la mig i rygg på en löpare som höll ett för mig lagom tempo, farten låg runt 4:45 vilket var lite för snabbt men det kändes bra så jag låg kvar ett tag. Det jobbigaste var att springa uppe i doseringen det slet en del i höfterna.
Straxt innan varvbytet efter 3 timmar kände jag mig rätt sliten, fick räkna på om jag skulle klara planerade marathontiden och jag kunde konstatera att jag hade 6 minuters marginal så det kändes lugnt. Tog det lite lugnare efter varvningen. Maran passerade jag på 3:28:52. Efter det var målsättningen att jag skulle ta mig upp mot 60-65 km. Jag hade lite svårt att motivera mig men jag joggade lite och hejade på folk. När det var en halvtimme kvar passerade jag 60 km, passade på att ringa Christer och rapportera hur dagen hade varit. Det roligaste på ett tidslopp är det sista 10 minutrarna när alla försöker öka för att få ut det sista metrarna. Jag kände mig ganska pigg så sista 5 minutrarna sprang jag på rejält, när skottet sköts hade jag sprungit 63,78 km. Var mycket nöjd med dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *