Det ser ljusare ut

Och då menar jag inte bara årstiden. Första känningen i foten hade jag i mitten på januari och i början av februari var det som värst. Men därefter har det sakta blivit bättre. För snart 2 veckor sen fick jag stötvågsbehandling på foten och det var som att allt släppte. Kände mig för första gången på 3 månader helt ”ren” i foten. Ingen molande värk, ingen spänning i senan och jag slutade känna av foten i varje steg. Det jag har konstaterat under tiden är att smärtan ökar i uppförsbackar. Så tillsammans med naprapaten kom jag överens om att springa på så plant underlag som möjligt och gå i backar. Som ultralöpare har jag ju gått i en och annan backe så det är inga problem. Jag sa till naprapaten att jag hade ett långpass inplanerat till den helgen och han sa att det inte var några problem att köra det. Nu har kanske han och jag olika syn på långpass. Passet var Aros Marathon från Uppsala till Enköping 50 km. Jag har sprungit alla tidigare lopp och ville inte missa det här. Loppet gick riktigt bra, det märktes dock att jag inte har kört långpass på 3 månader så det var lite slitigt på slutet. Men det är precis vad jag har längtat efter.

Jag har skaffat mig en mountainbike för att använda till alternativträning. I helgen körde jag ett långpass med löpning och cykel. Startade kl 08 på morgonen och sprang en 6,1 km lång slinga och växlade sedan över till cykel 8km. Körde 6 st vändor. Så grymt skönt att få bli riktigt trött. Foten skötte sig och jag kunde till och med jogga uppför backarna. Nu är dock grannarna övertygade om att det bor granne med en galning. Hade depån i garaget och vid varje växling mötte jag alltid någon granne.

Om några veckor är det dags för Stockholm Marathon. I år ska jag vara farthållare i 4:45-gruppen. Efter det blir det fokus på Lurs Backyard Ultra. Funderar på att anmäla mig till mitt första 48-timmars i Skövde första helgen i augusti.

Min nya parhäst

Min nya parhäst

När man har sprungit alla loppen får man en snygg ledartröja

När man har sprungit alla loppen får man en snygg ledartröja

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *