Skövde ultrafestival 12-timmars

Jag vet inte vad jag tänkte på när jag beställde en kebabpizza med extra vitlökssås och tryckte i mig hela pizzan 2 timmar innan start. Det tog 8 timmar av loppet innan min mage började kännas ok. Tur att man bara är en glad amatör.

Målet för loppet var att springa 120 km. Tanken var att gå ut i runt 5:40-fart. Jag höll straxt över 5:30 första timmarna. Redan efter en timme hade jag problem med att dricka. Dricka gick bra men det kom inte ut i kroppen, magen blev som en ballong. Tror att det har något med pizzan att göra.
En del av planen var att jag skulle springa en mil och sen gå ett varv. Redan vid 35 km fick jag gå ett varv var femte kilometer. Kände mig rätt matt och orkeslös. Dock lyckades jag hålla ihop det rätt bra så jag höll mig i rörelse. Jag hade räknat med att passera 100 km på runt 9:45 men det blev 10:55 istället. Efter 100 km passeringen gick jag 2 varv och drack Ginger Ale. Jag vet inte var kraften kom ifrån men helt plötsligt kändes allt väldigt lätt. Jag tänkte att om jag pressar på lite ska jag komma en bit över 110 km. När slutskottet kom hade jag sprungit 111 km och på det blev jag tvåa. Rätt nöjd med insatsen.
Häftigast var att se Torill krossa rekorden på 48-timmars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *