TEC 2014

Satte mig i en fullastad bil vid 08:00 på fredagsmorgonen och tänkte att nu börjar TEC-helgen. Åkte till Ekomiljö i Täby för att hämta ut nycklarna till Ensta Krog. När jag svänger in på parkeringen vid Ensta känner jag hur pulsen går upp och jag får ett rejält glädjerus, jag vet att det kommer att bli en slitig helg men samtidigt mycket glädje. Lastar ur bilen och ger mig ut för att börja märka upp banan. Jag får hålla mig i närheten av Ensta för kl 10 ska Hyrtältet komma och montera tältet som vi ska ha i varvningen.
Vid lunch dök David och Robin upp, vi stack ner till Täby centrum och åt. Passade på att sticka in på Clas Olsson och handla vattenslang och lite annat till loppet.
Efter lunch kom Daniel och vi gav oss ut och markerade sista delarna av banan. Det var en del nya partier av banan som vi försökte markera upp extra för att löparna inte av gammal vana skulle välja fel stig.
På kvällen var det dags för vår traditionella middag på hotellet. Vi var ett 30-tal löpare på plats som fick kyckling och någon form av pasta som skulle ha varit potatis. Till kaffet fick vi en fantastisk föreläsning av Carina och Kristina som har sprungit Istanbul – Helsingfors och sen paddlat över Ålandshav till Stockholm.
Efter middagen var det dags att gå och lägga sig. Av någon anledning har jag grymt svårt att sova kvällen innan TEC, låg och vred på mig och räknade upp saker som jag hade gjort och saker som skulle göras. Vid tolv på natten gav jag upp och satte på tv:n, kollade på en film fram till två sen somnade jag oroligt. Upp vid 7 för att gå och äta frukost. När jag kom upp till tältet hade det kommit några löpare. Jag stack ut på banan och gjorde sista förberedelserna. Jan-Erik sprang banan ett varv för att kolla av alla snitslar och precis som förra året har det varit någon ute och slitit ner några, trist om de inte gillar vad vid gör får de gärna kontakta oss.
Straxt innan 10 var det dags för genomgång med löparna. Glömde bort hälften av vad som skulle sägas, jag som hade tänkt så mycket under natten.
Remia räknade ner och klockan 10 sköt han startskottet, TEC 2014 hade startat.

Jag gick ner till gångtunnel vid 9 km för att möta löparna. Där hade vi ändrat från tidigare år och sprang upp i skogen och jag vill ha koll på att löparna sprang rätt där. Först kom Daniel Nilsson som sprang 50 mile, han hade banrekordet på 5:55:55. Jag stod där och hejade på löparna och när Jan-Erik som var köman sprang förbi hängde jag på. Jag hade fått rapporter om att några löpare hade sprungit fel på stigen där vi hade ändrat banan, det berodde på att de inte hade varit uppmärksamma.
Vid varningen ett par timmar in i loppet fick jag rapporter om att någon hade rivit bort snitslar och skyltar straxt efter Skavlöten. Det var bara att sätta sig i bilen och åka dit, fick sällskap av Daniel Becker. Vi märkte upp banan och stannade ett tag för att heja på löparna.
Straxt innan 16 var det dags för målgång för Daniel Nilsson på 50 mile. När han gick ut på sista varvet låg han bra till för att slå sitt egna banrekord men det drog ut på tiden och när det var minuten kvar kom Daniel ut på motionsspåret 400 meter från mål, han slog rekordet med 36 sekunder.
En dryg timme senare var det målgång för vinnare av damklassen på 50 mile, Lena Jakobsson sprang in på nya rekordtiden 7:27:19.
Det var bra fart på löparna i år, det var många 100 miles löpare som sprang väldigt fort. Vid kl 18 gav jag mig av från Ensta för att äta middag och få några timmars vila innan jag skulle springa.

Jag kom upp till Ensta lagom för att se Andreas Falk och Elov Olsson springa ut på sitt sista varv, det skilde 4 minuter mellan dom. Det blev en spännande väntan på vem som skulle vinna. Efter knappt 50 minuter kom Andreas Falk in som segrare.
Efter deras målgång var det dags för oss 50 mile natt att ställa upp för en genomgång och sedan start. Från start stack Tobias Lindström iväg i ganska hög fart. Jag hängde på  och vi sprang ihop och pratade fram till skogen efter Havrevägen, där släppte jag Tobias och sänkte farten lite. Varvade på 49 minuter, andra varvet sänkte jag farten lite, planen var att ligga på 55 minuter per varv och springa under 8 timmar. Jag hade svårt att hålla upp farten i skogen där tappade jag mycket tid som jag försökte springa ikapp på vägarna. Ute på varv 4 passerade jag Tobias och gick upp i ledningen. Vid varv 5 väntade en pacer på mig. Jag kände att benen inte var helt pigga längre och varvet gick på 1:02. Varv 6 och 7 sjönk farten ytterligare och jag försökte hålla upp farten för att klara 8 timmar. Inför varvningen efter varv 7 ser jag att Tobias kommer ångande ner för backen bakom mig. Jag springer genom tältet och fyller min flaska och ger mig ut på sista varvet, försöker få upp så hög fart som möjligt för att Tobias inte ska komma ikapp men efter första järnvägspassagen vill inte mina lår vara med längre det stockar sig totalt och precis innan nästa järnvägspassage ånga Tobias förbi. Jag staplar vidare och funderar på hur nära de andra löparna är. På Havrevägen blir jag passerad av Alexander och jag känner att jag inte har något att ge för att försöka ta tillbaka andra platsen. Kommer in i mål som trea, först är jag lite besviken över att inte ha klarat 8 timmar och tappat två placeringar på sista varvet men nu i efterhand så är jag nöjd med min insats. Efter loppet gick jag ner till  hotellet och duschade, åt frukost och sov 2 timmar.
När jag kom upp till Ensta var det inte många löpar kvar ute i spåret. Vi började städa och plocka undan allt. När sista löpare hade passerat gick jag ut ett varv för att plocka ner alla snitslar och plocka skräp. Jag var rätt mör i benen och sista biten in till Ensta kändes som en evighet.
Straxt efter kl 17 kunde jag lämna Ensta krog och en helg fylld av fantastiska upplevelser.
Stort TACK till alla löpare, funktionärer, boende i Täby, publik och sponsorer.

tecpris

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *