Skövde 6-timmars

Jag och Madelene kom inte ner till Skövde förrän 19:30-tiden på fredagen. Lastade in väskorna på rummet och mötte upp Jonas B i receptionen för att gå ut och äta. Vaknade ganska tidigt på lördagen och gick ner för att äta frukost. Redan vid frukosten känner man att det lopp på gång. Alla är lite spända och fokuserade. Efter frukosten var det dags att byta om och fixa ordning lådan med vätska och energi. Gjorde det enkelt för mig i år och hade bara lite gel, Resorb och cola med mig.
I år blev det den långa banan som är nästan 1500 meter. Vädret var fint dock lite väl blåsigt.
Härlig stämning vid starten, det märktes att det var första tävlingen för året för många. Jag hade sikte på att springa över 70 km och tänkte gå ut i straxt under 5 min/km. Jag hade sällskap med David första 15km och vi sprang på i lite för högt tempo men det kändes bra.
Straxt efter 2 timmar in på loppet börja min mage krångla lite, det blir ett panikbesök på toaletten. Efter det tappade jag lite fart och energi men tänkte att jag skulle hålla i så gott det gick. Hade svackor ungefär var tjugonde minut vilket gjorde att vartannat varv kändes bra. Hade släppt tanken på att nå 70 km men ville gärna slå mitt personbästa på 66,7 km. När det var 20 minuter kvar såg jag att om jag gav allt skulle jag nå 67 km. Sista 2 varven kramade jag ut vad jag hade och efter mätningen hade jag nått 67,12 km.  Jag är helt klart nöjd med dagen, skulle gärna ha nått mina 70 km men jag höll ihop det så bra jag kunde och i och med att jag sprang längre än vad jag har gjort tidigare på 6 timmar måste jag vara nöjd.

Nu blir det en lite återhämtande vecka. Ska till Täby på lördag och kolla gå igenom banan inför kontrollmätning och passa på att springa ett par varv.

2 tankar kring ”Skövde 6-timmars

 1. Daniel Becker

  Kul med lite dopp, hoppas dock knät läker fint. Aporpå TEC-banan, provmätning låter kanon. Vad tror du om att ha 2012 års bana i år ifall vädret tillåter, lite extra trail skulle väl kunna pigga upp?

  Svara
  1. jonas Inläggsförfattare

   Det kommer troligen att bli en bana väldigt nära 2012 års bana. Förändringarna som blir kommer inte att ta bort någon trail.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *