2013 Året då det skulle hända

Har dragit på att skriva årets sammanfattning, tycker att det är roligare att läsa andras än att skriva min egen.
2013 var året jag hade tänkt mig springa över 200 km på 24-timmars och ta mig igenom Spartathlon. Inget av det lyckades jag med. Klart att jag är lite besviken. Spartathlon kunde jag inte göra så mycket åt för att försöka att pressa kroppen med förkylning är bara dumt.
När det gäller 200 km på 24-timmars krävs det nog ett par lopp till innan jag är där. Måste få till en ”bra” dag för att det ska gå.

På vägen till mina mål har jag fått uppleva en massa fin löpning. Många härlig långpass, i januari sprang jag tillsammans med Västeråslöpare Enköping-Västerås. Christer lyckades få ut mig på långfärdsskridskor det blev 65 km på Mälaren.
I februari var det dags för Espoo 24-timmars, det blev en lyckad resa fick ihop 171 km. Skövde 6-timmars i mars tog jag som ett träningspass, trodde att jag skulle vara mer sliten efter Espoo men trots ett fall där jag slog upp knät fick jag ihop 65 km. Roligast var dock att få göra tävlingen tillsammans med Madelene, hon fick ihop 33 km. April var som vanligt uppbokad av TEC. Tanken var att jag skulle springa 100 miles men jag klev av efter 100 km, hade inte sovit något natten innan för jag var så stressad över arrangemanget. Fick ändå glädjas åt alla löparna som lyckades där. Aros Marathon i början av maj är klart ett av de roligaste loppen. Jag tog tillfället att få många mil i benen och sprang från Enköping till starten i Uppsala, det blev 90 km den dagen. Det blev en del uppmärksamhet kring min löpning och jag blev intervjuad i radio Uppland om min satsning mot Spartahlon.
Juni lyckade jag klämma in 3 lopp. Första loppet var Bålsta loppet, tuffa 8,7 km runt Bålsta. 2 dagar senare var det dags för Jättelångt 68 km, fick det tufft med magproblem redan efter en mil, fick använda den tjocka delen av pannbenet men jag tog mig i mål. Tredje loppet blev Runrundan, jag hade vunnit en startplats så jag tänkte ta det som bra fartträning, en halvmara på 1:35 är jag nöjd med.
I juli åkte jag till Lindesberg och sprang 6-timmars där, målet var 70 km men redan efter en halvtimmes löpning i värmen förstod jag att det inte skulle gå, joggad in på 61 km.
Roligaste turen på hela året var när jag och Christer sprang Östfora-Härjarö 112 km på natten i slutet på juli. Vi fick slita en del men minnet av att springa i månskenet sitter kvar.
Augusti skulle bli min rejäla mängdmånad inför Sparta. Nu blev det inte så, började med en rejäl förkylning samtidigt som jag jobbade 12-timmars pass inför en leverans. Förkylningen ville inte riktigt släppa och jag tror att det var den som hängde med in i september och förstörde mina chanser att klara Spartathlon.
Under oktober hade jag svårt att komma tillbaka till träningen motivationen var inte på topp. Sprang dock ett härligt pass från Sundbyberg till Enköping på 73 km. Vintermarathon i november skulle bara vara ett långpass inför Bislett, nu gick det lite fortare än planerat och jag fick slå av på farten för att spara benen, joggade in på 3:21.
Bislett 24-timmars skulle bli hämndens lopp där jag skulle springa minst 200 km. Nu blev det inte så utan problem med kramp i magen fick mig att ge upp.
I December blev det inte mycket struktur på löpingen, avslutade dock månaden med Årets sista långpass runt norra Stockholm. Trevligt sällskap och skön löpning.

Om någon vecka så har jag klart planeringen för 2014. Det jag vet just nu är att det blir två resor till Grekland.

Målet nästa år

Målet i år

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *