Upplandsleden Härjarö-Enköping

Istället för att åka till Laxå och springa Munkastigen valde jag att springa en egen tur på Upplandsleden. Gick upp vid sju och åt frukost och fixade ordning prylarna jag skulle ha med mig. Vid åtta kom Madelene upp och skjutsade mig till Härjarö.
Jag visste inte riktigt hur långt det var hem, jag trodde att det skulle vara en bit över 50 km men det var inte mer än 47,5 km.

Första 8 km går på fina stigar efter Mälarens strand och sen viker leden inåt och ut på grus- och asfaltsvägar. Nästa gång leden gick in i skogen blev det mycket tuffare terräng många blöta partier och en hel del vindfällda träd som man fick ta sig runt.
Efter Veckholm kom det några ställen där ledmarkeringen var svår att följa och jag fick ägna en del tid att leta efter leden.
Det blötaste partiet var delen innan Bresand och fram till Gånsta, där var det ett par ställen jag var tvungen att springa genom vattnet för det fanns ingen väg genom. Nu var det inte mer än 10 km hemifrån så det gjorde inte så mycket.

Ett ställe där det fanns spång

Ett ställe där det fanns spång

WP_000327

Folk dumpar vad som helst i naturen

WP_000328

Gigantisk myrstack

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *