Rättvik

Årets semester har varit den minst planerade på länge, det har blivit spontana utflykter och när vi hörde att ett par kompisar skulle åka till Enåbadets camping i Rättvik så passade vi på att hyra en stuga där fredag-måndag.
Enåbadet är en dröm för en löpare, genom campingen går Siljanleden som tar en genom härliga tallskogar och upp på bergen runt omkring.
När vi kom fram hann vi knappt packa ur bilen innan jag snörde på mig skorna och sprang en runda runt området.

På lördagsmorgonen körde jag mitt planerade långpass, för att jag inte skulle vara borta för länge så var planen att antingen springa 25 km eller i två och en halv timme, det blev straxt över 23 km med två rejäla stigningar, först upp till toppen på skidbacken genom en kraftledningsgata där stigen kom rinnande emot mig. Efter skidbacken sprang jag ner till centrum för att vika av mot vägen upp till Vidablick, där blev det yttligare 250 branta höjdmeter till.
På kvällen sprang jag 7 km snabbdistans, kände efter 3 km att jag var tvungen att sänka farten lite för att spara benen.
På söndagen hade jag träningsvärk i framsida lår, det märks att jag inte har tränat så mycket backlöpning senaste tiden.
Tänkte springa ut till springkällan och tillbaka, det är cirka 15km men när jag hade kommit 5 km ut blev jag getingstucken i foten och fick vända hemåt, jag är allergisk mot getingar och var rädd för att foten skulle svullna men den klarade sig bra konstigt nog.

 

Rinnande stig

 

Vidablick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *