Att stå på andra sidan

Idag fick jag testa på hur det är att vara funktionär. För två månader sen dök det upp en tråd på Funbeat om det skulle bli något Råsta runt 2012. Lena M J. som arrangerar tävlingen meddelade att om det fanns 3 funktionärer som kunde ställa upp så skulle det bli av. Jag kollade med Madelene om det var ok att jag var borta stora delar av lördagen och snäll som hon är så var det ok.
Jag sprang Råsta runt förra året och det är en jättefin tävling som är helt gratis och går på en kontrollmätt bana runt Råstasjön i Solna.
För mig känns det viktigt att ta möjligheten att ställa upp och hjälpa till när jag kan, för utan dessa fantastiska funktionärer skulle det inte bli några lopp.

Vi träffades straxt efter kl 09 och fick en genomgång på hur det går till att räkna varven för löparna och skriva ner varvtider. Kl 10 gick startskottet och 27 löpare med nr-lapp och cirka 10 st utan gav sig iväg.  Snabbaste marathonpasseringen var på 3:12. Det är ganska jobbigt att stå i 5 timmar och hålla koncentrationen, det är lätt att man börjar prata med löpare, publik och lördagsflanörer.

Nästa år hoppas jag att jag har möjlighet att springa igen.

1 tanke kring ”Att stå på andra sidan

  1. Marcus

    Ja, imponerande att stå funkis på Råsta Runt, respekt. Är ju inte precis +10, +20 grader då precis.

    Jag stod funkis på Uppmot 100k efter att ha sprungit 50k. Kändes rätt skönt att stå som funkis efter att ha fått springa så man inte känner sig så rastlös 🙂

    Jag delar din syn när det gäller att man bör stå som funkis ibland. Jag får dåligt samvete att jag inte har bidragit mer med det, men det kan det bli ändring på 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *