SUM

Jag följde med spänning väderprognoserna under veckan, när väl lördagen kom fick vi ett fantastiskt väder. Vid start var det ca 10 grader och solen steg sakta upp över träden.
I och med att det hade regnat ganska mycket under veckan så väntade jag mig en riktigt blött bana.
Satsade på samma taktik som på Lidingöloppet, jag ville ha pigga ben och känna att nästa kilometer inte skulle vara några problem. Efter start springer man ett par km på ett motinsspår innan man kommer ner på Sörmlandsleden. 5 km passerade jag på 23:30, och där kommer man in i skogen. Det var inte så blöt som jag trodde, men det var ganska lerigt.  10 km passerades på 49:10. Första vätskekontrollen är vid 17 km, jag ville passera där nångstans mellan 1:25 och 1:30, jag kom till kontrollen på 1:25 och tog ganska god tid på mig, åt ett par bitar av en kaffelängd och drack lite sportdryck. Straxt innan kontrollen vid 24 km kom jag i kapp tvåan i damklassen, vi gick tillsammans upp för en brant backe och pratade lite. Från 24km till kontrollen vid 34 km är det grus- och asfaltsväg, det är den tråkigaste delen av banan. Jag blev i kappsprungen av ett par löpare och en av dem hängde med mig fram till 34 km, vi pratade om lopp vi hade gjort och skulle göra så den tråkiga delen av banan gick ändå ganska fort.  Efter kontrollen var det ganska många löpare i en klunga, jag tänkte att jag lägger mig bakom och rullar med men jag märkte att jag var starkare än de flesta så jag sprang om. När jag passerade 40 km-skylten visste jag att jag skulle klara min tid jag hade satt upp som mål. Benen kändes jättepigga och allt rullade på, jag kom fram till motionsspåret där det är 3 km kvar hade jag en löpare ca 30 m före mig, jag tänkte att jag skulle jaga ikapp honom. Tryckte på med det jag hade i benen men jag kom inte närmre, kände att han var ungefär lika stark som jag. I slutet i sista långa backen innan mål var jag tvungen att gå en liten bit. Gick i mål på 4:23, mycket nöjd med dagen. Efter mål kom mina föräldrar och hämtade mig.

1 tanke kring ”SUM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *