Espoo 24 h kort om loppet

 Esport Ratiopharm Arena - Ett ställe som ger blandade känlsor

Esport Ratiopharm Arena – Ett ställe som ger blandade känslor

Det var svårt att välja mellan att inte springa eller att göra ett gott försök. Jag har precis fått kontroll på överbelastningen i foten och ville inte riskera något. Dock hade jag redan betalt resa, hotell och lopp. Bestämde mig för att åka och springa så mycket som jag tyckte var lämpligt med tanke på foten. Underlaget i Espoo är rätt hårt och brukar slita på mina fötter.

Resan dit gick bra och på lördag morgon var vi fyra löpare som satt och vräkte i oss frukost på Radison Blu Espoo. Vi pratade lite om upplägg inför loppet och vad alla förväntade sig att göra för distans. Jag hade min plan klar. Jag skulle springa 3 varv och gå 1 så länge jag tyckte att det kändes bra. Inga tider bara 3+1 varv.

Framme vid arenan blev det som vanligt ett härligt möte med andra ultralöpare, kul att träffa en del som man bara följer via nätet.
Jag la upp min låda med lite mat (tonfisk), blåbärssoppa, gel och salttabletter. Jag hade i år inte tagit med något godis, tänkte att jag skulle låta bli det och se om magen var stabilare.

Starten gick och jag joggade iväg. Kändes konstigt att börja gå redan efter tre varv men så var planen och den skulle följas. Jag hade bestämt att allt som skulle fixas med som skor, toabesök mm bara fick skötas under gåvarven. Springvarven skulle springas. Jag startade i mina Mirage 4 med mina nya inlägg. Jag har knappt sprungit med inläggen i och med att jag fick dem för 2 veckor sen. Efter 1,5 timme började det kännas där pilotten (en kula i sulan) går upp under foten att det började bli ansträngt. Bytte till mina Asics GT-2000 med vanlig sula. Efter några varv kändes det inte ok. Funderade redan då på att lägga av men jag ville testa lite till för jag kände att löpningen i övrigt flöt grymt bra. Tog mina Mirage igen och la i dubbla vanliga sulor, det var som en dröm att springa i. Jag matade på och sprang bara fortare och fortare. Snabbaste varven var ner på 2 min, varje varv är 390 m.
Vid 4 timmar bytte jag till Asics:en igen med nya inläggen. Var lite stelt i foten med det gick rätt bra ett tag. Bytte sedan tillbaka till Miragen med dubbla sulor.
Framåt varvbytet vid 6 timmar började jag känna av foten men jag tänkte att varvbytet skulle göra gott. Passerade knappt 53 km på 6 timmar. Efter varvbytet försökte jag att sänka farten något och sikta på att nå 100 km på 12 timmar. Men efter timme 7 började foten kännas så mycket så att jag började känna att det fick räcka. Testade några skobyten till innan jag bröt men hittade inget som fungerade.
La mig och sov under natten och var sedan ute och försökte heja på mina medtävlande som fortfarande kämpade.

Är helt klar nöjd med insatsen. Tycker att det var ett bra upplägg  med 3+1. Ska testa det igen men då när foten har blivit helt bra. Nu blir det några dagar på crosstrainern innan jag ska sakta börja jogga igen. Närmsta loppet är Skövde 6-timmars om 2 veckor men det blir nog mer en social promenad än löpning.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *