Överansträngd fot

Senaste veckorna har jag känt en spänning i senan som går under foten fram till stortån.  Trots vila och massage ville det inte riktigt ge med sig. I måndags gick jag för att kolla upp foten. Jag har en överansträngning av stortåleden. Orsaken är nog dels lite svaga muskler som ska stabilisera foten och det hala väglaget. Har känt en del trötthet i främre delen av foten när jag har sprungit på isiga vägar med dubb.
Nu blir det ett tag med alternativ träning och styrketräning för foten. Har för första gången i livet skaffat en gymkort.

Min plan att springa i Espoo för att få en direktplats till Spartathlon kan jag glömma. Vill vara helt säker på att foten fungerar innan jag drar igång någon tuffare träning. Jag har lagt alla mina anmälningar till lopp på is för att inte sätta någon press på mig att börja träna för tidigt. Tar hellre en veckas alternativträning extra än att tvingas vila hela året.

3 tankar kring ”Överansträngd fot

 1. Bosse

  Välkommen i gänget! Till oss som blivit tillfälligt landsförvisade till alternativ inomhus. Vet inte om det funkar för ditt problem med jag har ”hittat” crosstrainern som ett riktigt bra alternativ. För mig blir det nästan som löpträning men utan att behöva lyfta foten. Har en känsla av att det kan funka för dig också om du inte pressar för hårt så du går upp på tå, om du står med foten hela tiden borde det inte belasta tåleden

  Svara
  1. jonas Inläggsförfattare

   Tack, jag har kört en vecka nu på Friskis. Blir blandat cykel och crosstrainer. Hoppas på att kunna lägga in 10 min på löpbandet till nästa helg.

   Svara
 2. Sven Welleman

  Intresserad av att springa Nove Colli 23 maj?

  Klarade den 2013. Är igång nu igen efter en längre tid med sjukdomar och skador så tänkte göra om det i år igen.

  Sven W

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *