Spartathlon tider och funderingar

Jag har gjort en sammanställning av mina tider. Jag är nöjd med loppet fram till det är en 30 km kvar där börjar jag tappa rejält både i tid och placering. Placeringen i sig är inte viktigt men de visar att det ska gå att hålla upp farten där. Tappet beror dels på att jag inte fick i mig vätska och energi samt mitt tidigare distansrekord var 180.
En annan faktor är hur lång tid man har varit ute. Oavsett vad man gör är det påfrestande att vara vaken i över 35 timmar.

I år var det ett bra år endast 42% bröt loppet. Det beror nog mycket på det svala vädret under första dagen. En intressant detalj är att 49 löpare bryter under de 36 km mellan cp 35 och 47. Det är bara 19 löpare som bryter sista 75 km.

Jag har som plan att springa nästa år igen och har några saker som jag vill ändra på. När jag nu vet hur banan ser ut kan jag göra en lite bättre plan. Jag ska ändra en del på träningen till nästa år.
-Öka mängden känner att jag skulle behöva öka längden på mängdveckorna.
-Mer backträning finns en hel del att vinna på i utförslöpningen.
-Öka farten på passen och framförallt  lägga in fartmoment i långpassen.

Hoppas att det finns någon som kan tyda min tabell.

Sparta tider

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *