Aros dubbeln

Uppe innan tuppen, klockan ringde 04:45 och det var bara att kliva upp och äta frukost, ta en kaffe och fixa vätskebältet.
Jag var vid regementet straxt innan kl 6 och väntade några minuter för att se om Henrik, den andra löparen som skulle springa till starten i Uppsala dök upp. Vid 06:05 gav jag mig i väg. Vädret var riktigt fint och fåglarna kvittrade. Det är härligt att springa och bara höra ljudet av sina egna steg.
Efter 6 km passerade jag den berömda dödrakan, redan då kunde jag känna av vinden.

Dödsrakan

Dödsrakan

Löpningen flöt på och när jag hade passerat Säva och kom ner på banvallen igen kände jag en frisk medvind, det var ju inte så bra för jag visste att vi skulle få den mot oss på vägen tillbaka till Enköping.
Jag kom fram till slottet i Uppsala efter 4:20. Plockade ut väskan som Christer hade kört till starten och bytte t-shirt och åt lite kexchoklad och drack en Gainomax.

Ett par minuter innan start höll Christer en genomgång och sen bar det iväg mot Enköping. Min tanke var att försöka hålla mig runt 5:50 fart tillbaka till Enköping. Första milen gick ganska fort men sen slog jag av lite på farten. Det var gott om vätskekontroller och jag såg till att äta och dricka rejält vid alla kontroller. På en del ställen stannade jag lite längre än planerat. Uppe vid Varglyan efter 35 km stod jag och Christer och pratade med funktionärerna i 4 minuter sen gav jag mig av.
Jag tycker att förutom att jag slösade mycket tid i kontrollerna så fungerade löpningen bra. Kände att det fanns en hel del till att plocka ur benen. Sprang andra sträckan på 4:57.

 

uppsala

Uppsala i sikte

1 tanke kring ”Aros dubbeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *