Skövde 6-timmars

Nyss hemkommen från Skövde. Är mycket nöjd med gårdagen. Jag kände under veckans träningspass att så fort jag ökade farten kom en trötthetskänsla i musklerna, tänkte därför ta det lugnt i Skövde. Varje varv är 1200 m och jag ville inte springa fortare än 5 min/km så varje varv fick inte gå snabbare än 6 minuter.

Första 2 timmarna flöt på bra, jag hade något varv som gick lite fort. Drack lite sportdryck från bordet och kompletterade med en flaska Perpeteum. Åt lite gel och nötcreme.
Efter cirka 2 timmar gjorde jag en rejäl vurpa, halkade på en isfläck och det enda jag hade i huvudet var att jag inte ville slå i benen. Rev upp båda händerna och slog i höger knä som började blöda.

Tittade inte på resultattavlan så jag visste inte hur långt jag hade sprungit men gissade på att jag skulle passera marathon på 3:40, passerade på 3:39:22 så den gissningen var rätt så bra.

Den enda rejäla dippen ficka jag efter 4 timmar då jag kände mig ganska trött hade också börjat få ont i knät som jag slog i fallet. Såg på klockan att jag utan problem skulle nå 60 km så jag tog det lungt och hoppades på att det skulle gå över. När jag passerade 60 km hade jag 33 minuter kvar att springa, tänkte att jag skulle slå mitt tidigare resultat från Skövde på 64,1 km. Sprang på och vid sista passeringen hade jag kommit 64995 meter så jag behövde 5 meter till 65km, sprang på sista minuterna och fick ihop 65,6 km.

Länk till Resultat.

Thomas Frykenmo bilder

 

1 tanke kring ”Skövde 6-timmars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *