Upplandsleden

Planen för dagen var att springa på Upplandsleden från Östfora ner till Torstuna. När jag räknade på kartan så var distansen cirka 40 km.

Christer, Magnus och Anders

Christer kom och hämtade upp mig på morgonen och vi åkte upp till Torstuna. Där mötte vi Anders och Magnus. Vi lämnade Christers bil och fortsatte med Anders bil upp till Östfora. Vi ställde bilen på parkeringen vid badet.  Första kilometrarna gick på grusväg och stigar. När vi kom fram till Ramsmossjön försvann ledmakeringen. Vi letade i 10 minuter utan att hitta några markeringar. När vi tittade på kartan så gick leden över mossen och fortsatte ner på sidan om mossen.

Till slut tog vi en kompassrikting och sprang över mossen. Efter ett par diken och en riktigt blöt mosse kom vi fram till skogen på andra sidan. Nu blev det några kilometer på grusväg innan vi kom till Bredsjön.

Bredsjön

Alla sjöar vi passerade under dagen var väldigt fina, hade det varit sommar så hade jag nog stannat för ett dopp i varje sjö.

Första längre stoppet blev vid Tenasjön efter 17 km. Vi hade lagt ut en låda med vätska och lite att äta. Efter sjön är det ganska lättsprunget i 5km innan man springer in i skogen och passerar några hyggen.

När vi kom fram till Skattmansö 27 km  var jag ganska trött i benen. Det känns att kroppen behöver några veckor till för att vara återställd efter TEC. Det var ganska skönt att gå genom dalen och vila benen lite. När vi hade kommit en bit ner i dalen så hoppade Anders till och helt plötsligt ringlade en orm över mina skor. Pulsen gick i taket. Efter dalen och en bit genom skogen kom vi fram till ett par hus. Vi började får ont om vatten så vi gick upp till ett hus och fick våra flaskor påfyllda. Undra vad de tänkte när vi kom förbi. De sista kilometrarna varvade vi löpning med gång. Väl framme vid Christers bil upptäckte vi att klockan hade blivit 15, det var den tid jag hade planerat och vara hemma. Vi åkte upp till Östfora och lämnade av Anders vid hans bil och sedan åkte vi hem. Nästa gång tror jag att jag ska springa hela sträckan. Det var 39,5 km mellan Östfora och Torstuna så totalt borde det vara 60 km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *